OM wil verlenging tbs messteker supermarkt

EMMELOORD • Ma 10 april 2017 | 16:33 • Maandag 10 april 2017 | 16:33
Het Openbaar Ministerie wil dat de tbs van de man die in augustus 2006 negen mensen probeerde neer te steken bij een supermarkt aan de Europalaan in Emmeloord, met twee jaar wordt verlengd. Zeven mensen raakten destijds gewond.

De man wordt binnenkort overgeplaatst naar een kliniek met meer vrijheden en dan komt het erop aan of hij daarmee kan omgaan. Zijn hoofdbehandelaar zei dit maandag tegen de rechtbank in Lelystad. Zij schat in dat de man nog twee jaar nodig heeft voordat hij weer kan terugkeren in de maatschappij.
Een terugval in gewelddadig gedrag is mogelijk als de tbs-behandeling er niet meer zou zijn. Dat risico bestaat ook als hij zijn medicijnen tegen psychoses niet meer inneemt en weer aan de drugs gaat.

Al elf jaar tbs
Na een eerdere tbs-verlenging ging hij voor resocialisatie naar een forensisch psychiatrische afdeling, maar hij gebruikte daar alcohol en wiet en bedreigde een psychiater. Sindsdien is hij weer terug in de tbs-kliniek. Zijn tbs duurt ondertussen al elf jaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel