Paasvuur afgelast vanwege vogelnestje in brandstapel

Dronten 11 april 2017
Het zou een jaarlijks terugkerende traditie moeten worden: het paasvuur bij de Roggebotstaete in Dronten. Maar een klein vogeltje gooit roet in het eten. Een koolmees heeft in de brandstapel een nest gebouwd. 

Lennard Duijvestijn moet er om lachen, maar baalt er stiekem ook wel een beetje van: "We hebben een grote bult van wel zes meter hoog gemaakt en wilden iedereen uitnodigen. En toen kwam die vogel".

Bij Landgoed Roggebotstaete staat de natuur hoog in het vaandel. "Dat het koolmeesje nu juist tussen alle bomen deze brandstapel uitkiest om te nestelen is dan ook wel erg grappig", zegt Duivesteijn. Hij laat het beestje lekker broeden. "Het paasvuur stellen we maar even uit en als alle eitjes uitgekomen zijn en de beestjes uitgevlogen gooien we alsnog de fik er in."
Overigens is het niet het enige vogeltje dat zijn heil zoekt bij de brandstapel. Medewerkers zagen ook al een kwikstaartje heen-en-weer vliegen.

Alleen bij Op D'n Akker in Nagele kun je op Eerste Paasdag nog terecht voor een paasvuur. Aangezien het paasvuur in Dronten niet doorgaat, wordt daar wel meer drukte verwacht.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer