'Voorkom dat huisdieren zwerfdieren worden'

LELYSTAD • Di 11 april 2017 | 22:27 • Dinsdag 11 april 2017 | 22:27
Om te voorkomen dat er te veel zwerfdieren komen, wil de gemeente Lelystad zich onder meer richten op de eigenaren van huisdieren. Dat staat in de nota Dierenwelzijn, die volgende week in de gemeenteraad wordt besproken.

De gemeente schrijft dat zwerfdieren vaak verwilderde huisdieren zijn. Door de dieren bijvoorbeeld te chippen, kan de eigenaar worden opgespoord. Ook zouden eigenaren hun dieren moeten laten steriliseren.

De landelijk werkende stichting Bevordering Huisdierenwelzijn adviseert de gemeente om zich daarbij vooral te richten op mensen met een minimum-inkomen. Met het begeleiden van mensen die niet genoeg geld hebben voor bijvoorbeeld voedsel of medische zorg, kan worden voorkomen dat hun huisdieren gaan zwerven en verwilderen. 

De stichting pleit ook voor het instellen van een adviescommissie die de gemeente helpt bij de uitvoering van het dierenwelzijnsbeleid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel