Doek voor Almere Vandaag valt iets later

ALMERE • Wo 12 april 2017 | 11:49 • Woensdag 12 april 2017 | 11:49
De lokale krant en website Almere Vandaag blijft nog wat langer bestaan dan 1 mei. Dat bevestigt de Telegraaf Media Groep (TMG), de huidige eigenaar van de krant. 

De Almere Vandaag stopt, omdat de Telegraaf de huis-aan-huisbladen wil verkopen aan een andere uitgever. Een aantal titels, waaronder Almere Vandaag, maakt geen onderdeel uit van die overname en wordt daarom opgedoekt.

Volgens de Telegraaf is de centrale ondernemingsraad de verkoopplannen en de gevolgen daarvan nog steeds aan het beoordelen. Pas als die ondernemingsraad een advies heeft uitgebracht, kan de verkoop eventueel doorgaan. Tot die tijd blijven de kranten verschijnen en wordt de website gewoon gevuld.

Geen datum
TMG zegt geen invloed te hebben op het moment waarop de centrale ondernemingsraad zijn advies uitbrengt. Het bedrijf wil daarom geen einddatum voor de krant noemen. Medewerkers zijn woensdagmorgen in Amsterdam bijgepraat over de voortgang. 

Op de redactie van de Almeerse krant werken twee commerciële medewerkers en drie journalisten. Voor hen wordt een sociaal plan opgesteld.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel