CBR blijft Almeerse rijbewijs weigeren door drankmisbruik

Almere 12 april 2017
Een 47-jarige Almeerse is naar de Raad van State gestapt, omdat het CBR blijft weigeren een verklaring van geschiktheid te geven om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

'Stevige drinker'
Het CBR vindt de Almeerse nog steeds een stevige drinker, maar volgens de vrouw zelf hebben haar afwijkende bloedwaarden te maken met het slikken van het antidepressivum Venlafaxine.

Keuring
In 2015 werd de vrouw opnieuw gekeurd door een arts van het Bureau Rijbewijskeuringen waar het CBR mee werkt. Ze stelde sinds 2013 geen alcohol meer gedronken te hebben. Uit een bloedonderzoek concludeerde de keuringsarts dat haar bloedwaarden afweken, zoals bij drinkers. Maar hij schreef in zijn rapport dat dit ook te maken kan hebben met het slikken van Venlafaxine.

Na vragen van het CBR trok de arts alsnog een stellige conclusie. In zijn tweede rapport schreef hij dat sprake is van alcoholmisbruik. De advocaat die door de Almeerse is ingeschakeld beweert dat het CBR druk heeft uitgeoefend op de arts om de geschiktheidsverklaring te kunnen weigeren.

De Almeerse heeft een rapport van haar eigen huisarts waarin staat dat alcoholmisbruik "minder waarschijnlijk is". De Raad van State doet over zes weken uitspraak in deze zaak.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer