Gedeputeerde door het stof voor muis

Flevoland 13 april 2017
Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft woensdag zijn excuses moeten maken voor muizen, een rat en een kikker. De bestuurder had de Staten verkeerd over deze dieren geïnformeerd, en daarom bood hij meerdere keren zijn verontschuldigingen aan.

Bescherming
Rijsberman erkende dat een lijst met diersoorten die verstoord mogen worden veel langer is dan hij eerder had aangegeven. Medewerkers van de provincie of waterschappen moeten in het kader van de Wet natuurbescherming onderzoek doen naar de aanwezigheid van dieren en ontheffingen aanvragen wanneer ze dieren aantreffen bij bijvoorbeeld werkzaamheden. Gedeputeerde Staten hebben besloten die verplichting voor een aantal dieren af te schaffen omdat ze geen extra bescherming meer nodig hebben. 

Meer dan één dier
De Staten kregen onlangs van Rijsberman te horen dat het om slechts één diersoort zou gaan. Nu blijkt dat het er veel meer zijn: de aardmuis, dwergmuis, dwergspitsmuis, gewone bosspitsmuis, ondergrondse woelmuis, rosse woelmuis, tweekleurige bosspitsmuis, veldmuis, woelrat en meerkikker. 

De Partij voor de Dieren heeft aangekondigd hierover nog vragen te gaan stellen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer