Kemphaan na opknapbeurt helemaal af

ALMERE • Do 13 april 2017 | 19:34 • Donderdag 13 april 2017 | 19:34
Nieuwe bruggen, het speelbos, een binnentuin en een opgeknapt gebouw van Staatsbosbeheer: de afgelopen vijf jaar is hard gewerkt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Donderdagmiddag werd de afronding van de opknapbeurt gevierd met de ingebruikname van een speelfontein die de beheerders via een app kunnen bedienen. 

Meer bezoekers voor landgoed
Volgens boswachter Freek Rebel was de Kemphaan aan een opknapbeurt toe omdat steeds meer mensen het Stadslandgoed bezoeken. "Almere is een groeiende stad en daardoor neemt het aantal bezoekers toe. We kunnen die nu weer goed ontvangen." Voor nu is alles af, al droomt de boswachter van meer. "We hebben nog het Almeerderhout eromheen, waar we meer routes willen. Ook is er plek voor evenementen en het gaat er nu om dat die er ook echt gaan komen."

Paasactiviteiten
Met Pasen kan al het nieuws in de Kemphaan uitgeprobeerd worden. Op eerste paasdag is er een brunch op het Stadslandgoed, de dag erna kunnen kinderen eieren zoeken, spelletjes doen of een kampvuur leren maken. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel