Walibi opent virtuele attractie

BIDDINGHUIZEN • Do 13 april 2017 | 22:09 • Donderdag 13 april 2017 | 22:09
Attractiepark Walibi Holland heeft donderdagavond de nieuwe virtuele attractie Neurogen geopend. In Neurogen onderga je volgens de makers een behandeling waardoor je breincapaiteit wordt verbeterd. Walibi claimt het eerste park ter wereld te zijn met zo'n attractie. 

Donderdagavond gingen de deuren open voor een selecte groep vloggers en bloggers. Zij kregen een film te zien via een VR-bril. Dat is een bril waarmee je beelden driedimensionaal ziet. Daardoor lijkt het net of je heel ergens anders bent.

De deelnemers mochten niet verklappen wat ze hadden gezien. Sommige vloggers en bloggers kwamen enigszins gedesoriënteerd de attractie weer uit lopen. Ze zeiden niet goed te kunnen verwoorden wat ze daarnet hadden meegemaakt.

Directeur Masha van Till noemt Neurogen een 'nieuwe weg' die precies in de beleving van jong volwassenen past. Ze denkt niet dat Virtual Reality de echte achtbanen zal gaan vervangen. De eerstvolgende nieuwe achtbaan moet in 2019 klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel