Flevolander moet bokkenvlees gaan eten

FLEVOLAND • Vr 14 april 2017 | 14:55 • Vrijdag 14 april 2017 | 14:55

Meer Flevolanders aan bokkenvlees krijgen. Dat wil de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, die hiervoor een onderzoek is begonnen. 

Het aantal bokjes dat wordt geboren neemt de laatste jaren toe, omdat geitenboerderijen steeds groter worden. Op dit moment is bokkenvlees bij Nederlanders niet populair. Het gevolg is dat boeren hun bokken laten inslapen om ze vervolgens te laten vernietigen. In het geval van een Flevolandse geitenboerderij gaat het om 700 bokken per jaar.

De Ontwikkelingsmaatschappij vindt dit verspilling en niet duurzaam. In opdracht van de gemeente Almere en de Flevo Campus begint de maatschappij een campagne. Die moet bokkenvlees populairder maken bij de consument. Ook wordt onderzocht hoe boeren op een rendabele manier bokken kunnen grootbrengen en hoe vervolgens voedingsbedrijven en restaurants het vlees in maaltijden kunnen verwerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel