Verdachte overval wijst No Surrender-lid aan als dader

Emmeloord 15 april 2017
Een man die wordt verdacht van een overval op een bejaard echtpaar in Emmeloord in 2015 suggereerde vrijdag in hoger beroep dat een prominent lid van No Surrender in Rotterdam de ware dader is. De rechters willen het motorclublid gaan horen en hebben de behandeling van de zaak uitgesteld.

De mededeling kwam in het gerechtshof Leeuwarden uit het niets. De verdachte, een man uit Rotterdam, had er nooit eerder over verklaard. Ook niet bij de behandeling van de zaak in de rechtbank in Lelystad, waar hem in november vorig jaar een celstraf van vijf jaar werd opgelegd.

Nepagenten
Op 30 december 2015 werd een bejaard echtpaar in de Deltastraat in Emmeloord thuis overvallen. Twee nepagenten wisten binnen te komen en eisten geld. Het echtpaar werd mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. De daders waren uit op tonnen geld, maar gingen er vandoor met een kleine duizend euro en wat spullen.

Vingerafdrukken
De Rotterdammer werd aangehouden via vingerafdrukken op de ducttape en tywraps waarmee het echtpaar was vastgebonden en een achtergebleven handschoen. Hij zei vrijdag dat hij de spullen had klaargelegd voor het No Surrender-lid, vandaar de vingerafdrukken. Hij zou wel vaker klusjes opknappen voor de motorclub.

Onaangenaam verrast
Na een beraad van een half uur besloot het hof om de zaak niet verder te behandelen en eerst het No Surrender-lid te gaan horen. Het Openbaar Ministerie was, net als het mishandelde echtpaar in de zaal, onaangenaam verrast. Wanneer de rechtszaak verder wordt behandeld, is nog niet bekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer