advertentie

"Flevoland kan profiteren van samenwerking met Malta"

Almere 18 april 2017
Ondernemers en onderwijsinstellingen in Flevoland kunnen profiteren van een samenwerking met het Zuid-Europese dwergstaatje Malta. Dat zei honorair consul van Malta, Eric de Haan, dinsdagmiddag in de radio-uitzending van Dit is Flevoland.

Een honorair consul is iemand die aangesteld is door een overheid om haar belangen te behartigen in het buitenland. De Haan is Almeerder en sinds begin dit jaar door Malta aangewezen om dat in Nederland te doen.

Volgens De Haan zou een samenwerking tussen het ROC van Flevoland en de roc's op Malta ertoe kunnen leiden dat Flevolandse studenten een stageplek vinden op Malta. Ook ziet hij kansen voor Air Malta, de nationale vliegmaatschappij van de republiek in de Middellandse Zee. "Nu vliegt Air Malta op Schiphol, maar wellicht dat het in de toekomst financieel aantrekkelijk is om op Lelystad te vliegen."

De Haan noemt ook de Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden als een kans om meer samenwerking tussen de regio en Malta tot stand te brengen. Hij is al in gesprek met Malteser instanties die zich met tuinbouw en duurzaamheid specialiseren om de mogelijkheden te onderzoeken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer