Op de valreep nieuw bestuur voor Dorpsbelangen

Swifterbant 18 april 2017
De toekomst van Dorpsbelangen Swifterbant is voorlopig veiliggesteld. Tot vorige week had de vereniging nog slechts twee bestuursleden, en dat is eigenlijk te weinig. Het einde van Dorpsbelangen leek dan ook dichtbij.

Vrijdag meldde zich op de valreep oud-raadslid Sandra Nobel. Met haar komst telt het bestuur nu drie personen. Naast Nobel zijn dat Petra Indrisie en Trudi Scheepers. 

Dinsdagavond werd het nieuwe bestuur gepresenteerd tijdens een ledenvergadering. Er werd daarin afscheid genomen van vice-voorzitter Douwe Kuperus en penningmeester Ger Snel. Zij werken de nieuwe bestuursleden nog wel in.

Nobel was tot eind vorige maand raadslid van de PvdA in Dronten. Zij stopte met dat werk omdat ze het niet meer kon combineren met haar privéleven. "Raadswerk is ontzettend intensief werk. Het lukte mij niet meer om alles voor de volle honderd procent te doen. Ik denk dat dit beter te combineren valt."

Bestuurslid Petra Indrisie is blij dat Nobel het bestuur komt versterken, want de afgelopen weken twijfelde zij of Dorpsbelangen nog wel een toekomst had. "Zeker de laatste tijd heb ik mij dat vaak afgevraagd of het draagvlak wel groot genoeg was. Maar ik denk dat het belangrijk is dat de vereniging blijft. Je hebt toch een klankbord nodig naar de gemeente toe."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer