Politieke meerderheid voor bouw Parkwijk

Lelystad 18 april 2017
Een meerderheid van de gemeenteraad in Lelystad is voor de bouw van de Parkwijk. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een vergadering over de bouw. Hoewel een aantal partijen aanpassingen wil in het ontwikkelplan, is iedereen het er over eens dat er gebouwd moet worden.

Compact & Gezellig 
De Parkwijk komt pal naast het centrum en krijgt 130 huizen met twee tot vier bouwlagen en autoluwe straatjes. Het moet vooral compact worden en gezelligheid en creativiteit uitstralen. Ook is er ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid.

Arcus
Tijdens de vergadering werden door verschillende partijen kritische vragen gesteld over bijvoorbeeld het aantal parkeerplaatsen in de wijk. Volgens de VVD is uitzicht voor de bewoners belangrijker dan veel parkeerplaatsen. Het CDA vroeg of de wijk niet wat ruimer van opzet kan worden en of ook het terrein van scholengemeenschap Arcus, dat in de toekomst gesloopt gaat worden, niet meteen bij de plannen kan worden gevoegd.

Vraagtekens
De ChristenUnie wil vooral doorpakken en ook de SP wil snel bouwen. GroenLinks is er nog niet uit en maakt zich vooral zorgen over een eventuele mislukking van het plan. De partij is bang dat de wijk niet afgebouwd wordt en dat er lege plekken in de wijk ontstaan.

Parkeren
De PvdA is positief maar ziet wel een probleem met het parkeren in de buurt. D66 vindt bouwen een goede zaak maar wil dat de buurt geen rommeltje wordt door eigenbouw. De InwonersPartij vindt het vooral belangrijk dat wethouder Jop Fackeldey goed luistert naar de zorgen van verschillende partijen. OPA Plus vindt het belangrijk dat de sfeer van de nieuwe buurt aansluit bij die van het stadscentrum. Ook Leefbaar Lelystad is positief over het plan en wil bouwen.

Binnenkort wordt de knoop definitief doorgehakt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer