Provincie haalt 554 overbodige verkeersborden weg

Flevoland 19 april 2017
provincie haalt borden weg
gedeputeerde schroeft bord los
554 verkeersborden zijn overbodig
Gedeputeerde Jaap Lodders is gestart met het weghalen van overbodige verkeersborden. De provincie Flevoland riep vorig jaar inwoners op om melding te maken van plekken waar nutteloze wegwijzers staan. Uit een inventarisatie van alle meldingen blijkt dat 554 van de ruim 10.000 verkeersborden in Flevoland overbodig zijn. 

De provincie startte de inventarisatie omdat te veel verkeersborden kunnen zorgen voor onoverzichtelijke situaties. Veel weggebruikers storen zich aan de soms grote hoeveelheid aan signaleringen. Bij de Larserweg in Lelystad haalde de gedeputeerde woensdag een overbodig bord weg. 

Wegwijzers kunnen nutteloos worden als de verkeerssituatie verandert. De meeste borden worden weggehaald in het zuidelijke deel van de provincie. Daar verandert de verkeerssituatie vaker dan in de Noordoostpolder. 

De overbodige verkeersborden gaan alleen de vuilnisbak in als ze versleten of beschadigd zijn. Borden in goede staat worden opgeslagen in een depot. Die kunnen dan mogelijk opnieuw worden gebruikt. De provincie verwacht dat het weghalen van alle wegwijzers een paar weken zal duren. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer