11 jaar cel geëist tegen verdachte verkrachting Kampen

Dronten 20 april 2017
De man die wordt verdacht van een zedenzaak in Kampen moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 11 jaar de cel in. Voor de rechtbank in Zwolle stelde het OM dat de man schuldig is aan poging tot doodslag, meervoudige verkrachting en diefstal met geweld.

De verdachte heeft bekend dat hij in september vorig jaar het slachtoffer van 17 heeft verkracht. Hij was toen bewoner van het asielzoekerscentrum in Dronten. De man verklaarde dat hij zo dronken was dat hij zich weinig kan herinneren. Hij bekent wel dat hij het slachtoffer sloeg en bij de keel greep. Bij de politie zei hij eerder dat hij bevangen was door Satan. 

Het slachtoffer was bij de rechtszaak aanwezig, meldt verslaggever Harry Severens. Ze verliet huilend de rechtszaal tijdens het verhoor van de verdachte. Later legde iemand van Slachtofferhulp namens haar een aangrijpende verklaring af, waarin ze sprak over doodsangst en een verwoest leven. Ze zou op meerdere manieren zijn verkracht en haar hoofd werd onder water gehouden. Ook werd haar keel dichtgeknepen. Het meisje zegt door de verdachte te zijn gebeten en heeft een soa opgelopen.


Verslaggever Harry Severens was bij de rechtszaak aanwezig:
© omroep flevolandsitemap | disclaimer