Verdachte van smokkel 2 miljoen in ambulance voorlopig vrij

ALMERE • Do 20 april 2017 | 16:10 • Donderdag 20 april 2017 | 16:10
De Almeerder die ervan wordt verdacht dat hij twee miljoen euro wilde smokkelen naar Suriname, is voorlopig vrijgelaten. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. De Almeerder zou de twee miljoen in het dak van een ambulance hebben verstopt met de bedoeling die te verschepen naar Suriname.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de man vast zou blijven zitten, omdat er kans op herhaling zou zijn. Maar de rechtbank in Amsterdam liet hem onder voorwaarden vrij. Hij moet zich wel beschikbaar houden en hij mag geen strafbare feiten plegen.

De ambulance werd in oktober aangetroffen op de kade in Vlissingen. Een geldhond van de Douane vond de 4.000 biljetten van 500 euro. De FIOD hield de verdachte vervolgens aan in zijn woning in Almere. Het bedrijf dat de ambulance zou transporteren, droeg volgens de FIOD geen belasting af. De dienst vermoedt dat het bedrijf door geld en dure auto's te exporteren crimineel geld witwast.

De zaak gaat verder op 12 juli. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel