Almeerder die tegen plastic soep strijdt naar Kroatisch eiland

ALMERE • Do 20 april 2017 | 17:35 • Donderdag 20 april 2017 | 17:35
Almeerder Thomas van Thiel van de stichting By the Ocean We Unite vertrekt over twee dagen naar het Kroatische eiland Silba. Dat maakte hij donderdagmiddag bekend in het radio-programma Dit is Flevoland. Samen met een aantal wetenschappers wil de Almeerder het eiland 'plasticvrij' maken. 

Van Thiel zet zich sinds vorig jaar in om de plastic soep in de oceanen te verkleinen. Hij doet dat door op expedities te gaan met wetenschappers. Vorig jaar voer hij al naar Noorwegen. Onderweg nam hij twaalf verschillende monsters, in elk monster werd plastic aangetroffen.

Op Silba hoopt Van Thiel de bewoners, maar vooral de toeristen te bewegen om minder plastic te gebruiken. Daarvoor gaat er ook een socioloog mee. Het plastic dat op het eiland wordt gebruikt, verdwijnt op de lokale vuilnisbelt. Van Thiel: "Dit plastic gaat, net op honderden anderen eilanden in de wereld, nooit meer het eiland af."

 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel