Gemeenteraad unaniem achter multifunctioneel centrum

SWIFTERBANT • Do 20 april 2017 | 20:11 • Donderdag 20 april 2017 | 20:11
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten moet uiterlijk 1 oktober met een oplossing komen voor het MFC in Swifterbant. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond unaniem opgedragen in een motie. 

Een eerdere openbare aanbesteding van de nieuwbouw van het multifunctionele centrum leverde een extra kostenpost op van 700.000 euro, en dat bedrag wil het college niet bijleggen. Het college wilde daarop een nieuw MFC afblazen en gebouw De Hoeksteen slechts beperkt opknappen.

De raad roept het het college nu op om sociale woningbouw zo snel mogelijk re realiseren, bij voorkeur op de locatie van voormalig restaurant Het Kombuis samen met woningbouwstichting Oost-Flevoland Woondiensten (OFW). Om het financiële tekort te dichten moet het college alle mogelijke opties nagaan.

Wethouder Peter van Bergen ziet de motie als steun in de rug, maar ziet haar in eerste instantie als een uitspraak om het MFC te realiseren door De Hoeksteen op te knappen. Stichting De Oeverwal leest de motie juist als signaal om een geheel nieuw MFC te bouwen, omdat dit waarschijnlijk praktischer en goedkoper is.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel