Aanhouding na inval politie in azc Almere

ALMERE • Za 22 april 2017 | 13:47 • Zaterdag 22 april 2017 | 13:47
De politie heeft zaterdagmiddag een inval gedaan in het azc in Almere. Het Openbaar Ministerie meldt dat er één persoon is aangehouden. Er zijn volgens het OM meerdere mensen voor verhoor meegenomen, maar zij worden naar verwachting snel weer vrijgelaten.

De inval ging gepaard met veel machtsvertoon van de politie. Tenminste 8 eenheden van de politie en een zwaarbewapend arrestatieteam waren bij de actie betrokken. Leden van het arrestatieteam trokken in een aantal gebouwen van het azc van deur tot deur. In één woning is uitgebreid onderzoek gedaan. Waar en naar wie de politie naar op zoek was, wil het OM niet zeggen. Het heeft in ieder geval niets te maken met een geweldsincident, waar een omstander het over had.

Het centrum was tijdens de inval niet afgesloten. Bezoekers en bewoners konden het azc gewoon in- en uitgaan, maar alleen via de hoofdingang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel