Afvalscheiding tijdelijk stopgezet voor laagbouw Filmwijk

Almere 23 april 2017
De laagbouw in de Filmwijk in Almere Stad krijgt voorlopig geen nieuw systeem voor afvalscheiding. De invoering van het nieuwe systeem is tijdelijk stopgezet omdat de inwoners te negatief reageerden op in een maart verstuurde brief van de gemeente. De gemeente verontschuldigt zich nu voor die brief waarin de bewoners gevraagd werd een keuze te maken voor een nieuwe manier van afval scheiden.

Excuses gemeente
Die brief was volgens de gemeente "niet de beste die we hebben verzonden, hiervoor bieden we onze excuses aan." De wethouder is met het platform Filmwijk in gesprek om te onderzoeken hoe er voor de laagbouw een oplossing gevonden kan worden. De gemeente laat weten dat de reacties die zij op de keuzebrief heeft ontvangen "zeer serieus" neemt.

Hoogbouw
Omdat de bewoners van de hoogbouw positief reageerden op de mogelijkheid om afval te scheiden, wordt het nieuwe systeem van afval scheiden daar wel ingevoerd. Vanaf juni kunnen de bewoners van de hoogbouw hun afval gescheiden aanleveren. Er komt hiervoor een ondergrondse container met meerdere vakken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer