Ontspannen visuitje voor gehandicapten dankzij hulp

Lelystad 23 april 2017
De vissen happen goed en dat zorgt voor een mooie ervaring. Stichting Vimebe verzorgt visuitjes voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking en streek zaterdag neer bij Tom's Creek in Lelystad. Die krijgen zo de kans een middag ontspannen te hengelen. Vrijwilligers begeleiden waar nodig met het binnenhalen of het bevestigen van het aas aan het haakje.

Langs de randen van de avonturenvijvers hengelen de deelnemers met hun begeleiders de ene grote steur na de andere omhoog. Ondanks de stevige wind is het plezier groot, want de meesten vangen meerdere exemplaren. Na een snelle foto met de vissen van ruim een meter worden ze weer teruggezet.

Organisator Erik Romp vindt het mooi dat mensen tijdens de dag genieten van het vissen en hoopt dat er meer visfanaten zijn die het leuk vinden om eens iemand mee te nemen die niet zelfstandig kan vissen. Hij kwam op het idee toen hij chauffeur was van een rolstoelbus en de vraag kreeg of mensen niet een keer meekonden gaan met hem. Sindsdien organiseert hij door het hele land dit soort uitjes. 


 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer