'De Deel moet open en groen worden zonder supermarkt'

Emmeloord 24 april 2017
Het grote plein De Deel in Emmeloord moet zijn open karakter behouden en een flink stuk groener gemaakt worden met bomen. Voor een supermarkt op - of bij - het plein is geen draagvlak. Het plein moet verder niet te vol gebouwd worden en er moet ruimte zijn voor horeca, wonen en werken.

De bouw van een paviljoen ziet een aantal inwoners van Noordoostpolder ook wel zitten. Dat hebben ze te kennen gegeven tijdens twee drukbezochte stadscafés. De verzamelde uitkomsten daarvan zijn nu door de gemeente bekendgemaakt. De stadscafés zijn georganiseerd om de bevolking nog één keer te horen over wat er nu met het centrum moet gebeuren. 

Kettingplein en Lange Nering
De inwoners die hebben gereageerd zien de verschillende supermarkten in het centrum het liefst bij elkaar in het verlengde van het Kettingplein. En op dat plein willen ze bovenop de winkels woningen voor starters en senioren. Hoewel de winkelstraat Lange Nering niet echt in de plannen is opgenomen, hebben de inwoners de wens uitgesproken voor meer horeca tussen de winkels. Sommige willen ook meer woningen in de winkelstraat.

Korte Achterzijde
Als het aan de inwoners ligt wordt de Korte Achterzijde, het B-winkelgebied, opgepoetst. Ze staan positief tegenover een doorsteek naar De Deel, zodat er een loopronde via de Lange Nering ontstaat. Huurders van de panden aan de Korte Achterzijde hebben te kennen gegeven dat ze niet willen dat de huurprijzen gaan stijgen.

Grote verliezen
Uit alle reacties die de gemeente heeft ontvangen wordt nu een voorkeursvariant gedestilleerd. De gemeenteraad geeft daar dan nog een klap op. Daarna kan er gestart worden met het uitvoeren van de plannen. Daarmee komt dan een eind aan een meer dan tien jaar durende discussie over de herontwikkeling van het centrum in Emmeloord. Een ontwikkeling die veel tegenslagen heeft gekend. Er is al ongeveer 15 miljoen euro verlies op geleden.

Alle informatie over het centrumplan vind je hier
© omroep flevolandsitemap | disclaimer