SP-peiling: geen supermarkt op De Deel

Emmeloord 25 april 2017
Ondervraagden willen wel een horecapaviljoen op De Deel
Veel mensen willen graag horeca in het Julianapark
Uit een peiling van de SP blijkt dat een overgrote meerderheid van de inwoners van Emmeloord geen supermarkt op of bij De Deel wil. Zo'n 76% van de mensen die aan de peiling hebben meegedaan, is tegen. Ook uit een onderzoek van de gemeente, blijkt dat er geen draagvlak voor een supermarkt is. Dat onderzoek werd maandag naar buiten gebracht. Emmeloorders willen dat het plein een open karakter behoudt en een stuk groener wordt met bomen.

Uit de SP-peiling blijkt ook dat een meerderheid van de Emmeloorders graag een horecapaviljoen op De Deel wil maar ze zijn verdeeld over de vraag of dat een klein of een groot paviljoen moet zijn. Veel mensen willen graag horeca in het Julianapark, over winkels zijn de mensen een stuk minder enthousiast. 

De SP hield een eigen peiling over de toekomstplannen voor het centrum omdat de partij bang is dat de gemeente niet genoeg rekening met de wensen van de inwoners houdt. De gemeente hield twee stadscafé's waar inwoners hun mening over de plannen konden geven. Dat vond de SP onvoldoende. Bijna 200 mensen hebben de vragenlijst van de SP ingevuld.  

De conclusies uit de SP-peiling komen grotendeels overeen met de conclusies van de gemeente. In de SP-peiling geven veel Emmeloorders nog wel aan dat ze op de plek van de gesloopte flats minder bebouwing willen en meer groen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer