In gehuurde smoking eten met de koning

Zeewolde 25 april 2017
Koen Willekes toont zijn smoking
De uitnodiging van Zijne Majesteit
De bijna 50-jarige Koen Willekes uit Zeewolde is een van de vijf Flevolanders die vrijdagavond met koning Willem-Alexander gaat dineren. Het Koningsdiner in het Paleis op de Dam wordt gehouden ter ere van de 50e verjaardag van de koning.

De koning riep mensen die ook op 27 april een kroonjaar vieren op zich aan te melden voor het feestelijke diner. Ruim 11.000 jarigen meldden zich aan. Na loting viel de uitnodiging van de majesteiten uiteindelijk bij vijf Flevolanders op de deurmat.

Willekes is exact even oud als de koning. Hij had een paar maanden geleden al bedacht dat het leuk zou zijn om daarom dit jaar eindelijk eens een kopje koffie met Willem-Alexander te gaan drinken. De Zeewoldenaar is nog steeds verbaasd dat het geen koffie, maar een heel diner wordt. Hij heeft heeft zich goed voorbereid op de ontmoeting met het koningspaar. De gehuurde smoking hangt klaar en de regels van de etiquette zijn uit het hoofd geleerd. 

Koen Willekes is van plan om als hij de kans krijgt met Willem-Alexander en Maxima te praten over Kinderzwerfboek. De Zeewoldenaar is ambassadeur van deze stichting die boeken voor elk kind vrij toegankelijk wil maken. Hij neemt daarom ook drie kinderboeken mee voor de prinsessen. Deze moet Willekes overigens overhandigen aan de hofhouding, want het is verboden cadeaus voor de jarige koning mee te nemen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer