'Wenfile' op de A1

ALMERE • Ma 1 mei 2017 | 17:22 • Maandag 1 mei 2017 | 17:22
Het verkeer op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort moest maandagmiddag en -avond zoals verwacht wennen aan de nieuwe situatie bij knooppunt Muiderberg. Rond 17:45 uur stond er een file van zo'n 9 kilometer en bedroeg de vertraging ongeveer 15 minuten. 

Verkeer dat vanuit Amsterdam naar Almere wil moet sinds maandag op knooppunt Muiderberg links aanhouden. In de oude situatie moest het verkeer juist rechts aanhouden. Volgens Rijkswaterstaat was de wijziging noodzakelijk om uitbreiding van het knooppunt mogelijk te maken.

Vooralsnog zijn er geen ongelukken gebeurd door mensen die moesten wennen aan de gewijzigde verkeerssituatie. Rijkswaterstaat verwacht dat veel automobilisten volgende week ook nog moeten wennen omdat veel mensen nu met vakantie zijn. In de ochtendspits was er zoals verwacht geen hinder. Het meeste verkeer is dan onderweg richting Amsterdam.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel