"Nog even volhouden, einde verkeershinder in zicht"

Almere 1 mei 2017
Automobilisten die gebruik maken van de A6 en A1 moeten nog heel even volhouden, want het einde van de verkeershinder is in zicht. Dat is het advies van Rijkswaterstaat dat al drie jaar bezig is met de uitbreiding van het knooppunt Muiderberg.

"We hebben er voor gekozen de overlast hevig maar kort te laten zijn, door in dit voorjaar bijna elk weekend delen van de A1 en A6 af te sluiten. Dat is heel vervelend voor de automobilisten, maar daardoor zijn we al wel eind mei klaar, in plaats van in november", aldus Niels van den Brink van Rijkswaterstaat.

In mei moeten weggebruikers nog wel even doorbijten. De verbindingsweg tussen de A6 en de A1 in de richting van Hilversum blijft de hele maand dicht. Automobilisten die in het Gooi moeten zijn moeten omrijden via de A27. Ook gaat de A6 vanaf Almere Poort in de richting Amsterdam nog een keer dicht, omdat er nog een extra rijstrook aangesloten moet worden op de A1.

Alle restanten van de oude viaducten en asfalt die bij de werkzaamheden aan het knooppunt zijn weggehaald liggen nu nog langs de A1. Dit materiaal wordt gescheiden en hergebruikt. "Nadat het allemaal is weggehaald gaan we de komende maanden weer zorgen voor de groene inrichting en zullen er ook weer bomen worden geplant", aldus Van den Brink.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer