'Notoire flessentrekker' uit NOP in Opgelicht

Noordoostpolder 2 mei 2017
Het televisieprogramma Opgelicht  besteedt vanavond aandacht aan de uit Noordoostpolder afkomstige Stephan Visser. Visser wordt door het programma betiteld als een notoire flessentrekker.

Stephan Visser kwam in Flevoland in het nieuws toen hij in beeld kwam als belegger in het centrum van Emmeloord. Hij zou miljoenen op tafel leggen om De Deel vol te bouwen met winkels. Ook wilde hij de Poldertoren via een loopbrug met het nieuwe centrum verbinden.

Dit speelde allemaal in het voorjaar en de zomer van 2014. De mysterieuze Visser heeft destijds nooit de openbaarheid gezocht of interviews gegeven. Hij was door de gemeente aangedragen bij projectontwikkelaar Provast. Die heeft jarenlang getracht het centrum in Emmeloord opnieuw te ontwikkelen.

Het is Provast nooit gelukt om beleggers te vinden om de daarvoor benodigde miljoenen op tafel te leggen. Visser haakte in september 2014 af als belegger. De gemeente heeft in 2015 afscheid genomen van Provast.

Volgens Opgelicht heeft Visser getracht meerdere mensen en bedrijven op dezelfde wijze op te lichten. Het programma is dinsdagavond om 21.25 uur te zien op NPO1.© omroep flevolandsitemap | disclaimer