Camping Waterhout wil eind deze maand besluit verhuizing

Almere 2 mei 2017
Om camping Waterhout volgend seizoen op het Schateiland in de Almeerse Noorderplassen operationeel te kunnen hebben, moet er voor het einde van de maand duidelijkheid zijn over de verhuizing. Dat zegt mede-eigenaar Sander Fokkens van Waterhout. In het nieuwe onteigeningsplan van de gemeente staat echter te lezen dat de gemeente niet verwacht er spoedig met de camping uit te komen omdat de standpunten nog ver uiteen liggen.

Fokkens kan dat verder niet duiden. Wel schrijft de familie Fokkens in een brief aan gemeenteraadsleden dat de gemeente momenteel nog een aantal zaken uitzoekt en er afgesproken is dat eind mei uiterlijk een definitief besluit wordt genomen. "De brug naar het Schateiland is nu niet sterk genoeg voor transport. De gemeente zoekt bijvoorbeeld uit wat het kost die brug te vervangen. Verder wordt er nog over de vergoedingen onderhandeld. Maar eind van de maand moeten we er wel uit zijn met elkaar, anders wordt het te krap om voor volgend seizoen de nieuwe camping operationeel te hebben." De gemeente bevestigt dat er eind mei een afspraak staat met de campingeigenaren. Of er dan al een definitief besluit genomen kan worden is afhankelijk van het lopende onderzoek.

Camping en gemeente zien Schateiland zitten
Omdat Waterhout op het toekomstige Floriadeterrein ligt, zijn er verschillende mogelijkheden besproken om de camping voor Almere te behouden. Uiteindelijk heeft de gemeente een bureau de opdracht gegeven om een aantal mogelijke nieuwe locaties te vinden voor de camping: het Vogeleiland, het Waterlandse bos, bij de golfbaan, aan het Gooimeer in Haven en het Schateiland. Het Schateiland kwam als beste optie uit de bus en wordt zowel door de gemeente als de campingeigenaren omarmd. "Het is een locatie die wij wel zien zitten. Dat hebben we de raadsleden ook nog eens willen laten weten."

Raad buigt zich weer over onteigeningsvoorstel 
De gemeenteraad bespreekt volgende week donderdag het nieuwe onteigeningsplan voor camping Waterhout. Het college van burgemeester en wethouders wil ondanks de goede gesprekken die er gaande zijn over de locatie Schateiland niet het risico lopen een deel van de camping niet op tijd in handen te hebben. De gemeente wil op die grond namelijk een afslag vanaf de A6 laten aanleggen naar het Floriadeterrein. Daarvoor moet de grond op tijd overgedragen worden aan Rijkswaterstaat. Lukt dat niet dan kunnen de extra kosten oplopen tot zo'n drie miljoen euro. 

Het is overigens de derde keer dat de raad zich buigt over het onteigeningsvoorstel. Twee keer eerder ging het mis omdat er fouten zaten in de onteigeningsplannen
© omroep flevolandsitemap | disclaimer