Nationale Luistercampagne trapt af in Almere

ALMERE • Wo 3 mei 2017 | 15:31 • Woensdag 3 mei 2017 | 15:31
Zo'n 12 mensen deden woensdagavond in buurtcentrum Parkwijk in Almere mee aan de aftrap van de Nationale Luistercampagne. De campagne is een initiatief van De Beweging. Dat is een nieuwe ideële organisatie die burgers oproept met elkaar in gesprek te gaan over wat hen bezighoudt.

De Beweging maakt zich zorgen over de manier waarop het maatschappelijke debat wordt gevoerd. Mensen praten langs elkaar heen en sluiten elkaar uit, zo stelt de organisatie. Daardoor neemt het begrip voor elkaars standpunten af en wordt het steeds moeilijker om samen oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen.

Tijdens bijeenkomsten van de luistercampagne kunnen deelnemers kwijt wat hen dwars zit of zorgen baart. De zaal gaat daarna met elkaar in gesprek om samen te zoeken naar oplossingen. 

De Beweging wil met de luistercampagnes één miljoen mensen door het land laten meepraten over het Nederland van nu en morgen. De aftrap in Almere had als thema vrijheid. Centraal stond de vraag; zijn we in Nederland vrij? De uitkomsten van de luistercampagnes worden samengevat en voorgelegd aan de maatschappij en de politiek.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel