Zuil van Lely in het blauw

LELYSTAD • Do 4 mei 2017 | 12:18 • Donderdag 4 mei 2017 | 12:18
De Zuil van Lely in het centrum van Lelystad wordt volgende week vrijdag in blauw licht gezet, om aandacht te vragen voor de ziekte ME. Van zonsondergang tot zonsopkomst de volgende ochtend staan er blauwe spotlights op het monument gericht.

Het is op 12 mei de 25e Wereld ME-dag en de geboortedag van Florence Nightingale, de eerst beschreven ME-patiënt. Over de hele wereld worden die dag gebouwen, objecten en toeristische attracties blauw verlicht vanwege de moeilijke situatie waarin mensen met ME verkeren. 

Deze patiënten krijgen volgens de organisatoren vaak een verkeerde behandeling en er wordt te weinig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ziekte. Twee Lelystadse patiënten hebben zich ingezet om die stad mee te laten doen aan deze ME-dag. Naast het verlichten van de Zuil van Lely wordt er ook een mini-expositie over de ziekte gehouden in bibliotheek en stadhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel