PVV wil duidelijkheid over geluidstafel voor hangjongeren

Almere 4 mei 2017
De PVV in Almere wil weten waarom de gemeente niet met bewoners heeft gepraat voordat er een geluidstafel met een Wifispot komt in het Laterna Magikapark. De partij vindt het bovendien geen taak voor de gemeente om gratis Wifi en oplaadmogelijkheden te realiseren voor hangjongeren. De fractie schrijft dat in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Bewoners van de Simon van Collemstraat in de Almeerse Filmwijk lieten deze week weten dat ze erg teleurgesteld over het gebrek aan communicatie. Volgens de bewoners is er zonder overleg begonnen met de aanleg van de geluidstafel. Op zo'n betonnen geluidstafel zit een Wifispot, waardoor jongeren bij de tafel via hun smartphones gratis kunnen internetten. Ook kunnen ze hun mobiel via een kabel aansluiten op de tafel en op deze manier muziek afspelen.

De bewoners zijn niet per se tegen een voorziening voor jongeren die nu voor overlast zorgen bij de boulevardflats, maar ze vinden het onjuist dat ze niet mee hebben kunnen praten over de precieze plek en de invulling ervan. De PVV noemt het een nieuw voorbeeld van gebrekkige communicatie vanuit de gemeente. De partij wil dat het college alsnog met de bewoners in gesprek gaat en afziet van de geluidstafel als er zwaarwegende bezwaren zijn. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer