Geen extra wooncomplex dementerenden

Lelystad 4 mei 2017
Woonzorg Flevoland mag van de gemeente Lelystad geen tweede zorgcomplex voor mensen met dementie bouwen in De Groene Velden. Woonzorg is teleurgesteld over het afwijzen van de aanvraag. 

Woonzorg heeft nu zorgcomplex Vergeten Landleven in De Groene Velden. Daar wonen mensen met dementie. De bewoners kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het onderhoud aan de tuin. Woonzorg zegt dat de leefsituatie een positief effect heeft op bijvoorbeeld dementerende boeren die altijd in het buitengebied hebben gewoond. 

Er wonen 16 mensen, maar omdat nog zo'n 100 mensen op de wachtlijst staan wil Woonzorg graag een tweede, vergelijkbaar complex bouwen. Er zijn volgens Woonzorg voldoende kavels beschikbaar om dat te doen. 

Volgens de gemeente Lelystad past het zorgcomplex niet in het bestemmingsplan, maar is daar voor Vergeten Landleven van afgeweken. Daarna heeft de gemeente verschillende andere initiatieven voor zorgcomplexen afgewezen. De gemeente onderzoekt wel wat er aan de wachtlijst van mensen met dementie te doen is.  

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer