Slachtoffers oplichting gezocht, 140 mensen deden al mee

FLEVOLAND • Vr 5 mei 2017 | 11:44 • Vrijdag 5 mei 2017 | 11:44
Hoe groot is de schade door oplichting via internet en wat doet de politie eraan? Omroep Flevoland onderzoekt dit samen met de andere regionale omroepen en de NOS. Inmiddels hebben 140 Flevolanders de enquête ingevuld.

In 2016 werden volgens het CBS ruim 13.000 Flevolanders het slachtoffer van aankoopfraude. Ze betaalden online voor iets wat ze helemaal niet kregen, of kapot was, of bijvoorbeeld een vervalsing. Maar uit dat onderzoek blijkt niet over welke bedragen het gaat en welke producten en diensten vooral in trek zijn bij oplichters. En hoe vervolgens de slachtoffers door de politie zijn geholpen. Als ze tenminste aangifte hebben gedaan.

>>> VUL DE ENQUÊTE HIER IN <<<

De gezamenlijke omroepen gaan dat nu met deze enquête per regio op een rijtje zetten. Mensen die hiermee te maken hebben gehad kunnen in de enquête ook tips geven over hoe je dit soort oplichting kunt voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel