Live for Lives op de bres voor vluchtelingen Calais

Ens 5 mei 2017
De stichting Live for Lives uit Ens gaat ook hulp bieden aan vluchtelingen bij Calais. Een groep van twaalf man maakt dit weekend kennis met het werk in de Noord Franse kustplaats. Eerder gaf de stichting al hulp aan bootvluchtelingen die bij Griekenland Europa binnen kwamen. 

De Jungle
Vluchtelingen houden zich op bij Calais in de hoop illegaal de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De groep vluchtelingen groeide en begonnen een tentenkamp buiten de stad Calais, in de buurt van de ferry naar Dover. De Fransen autoriteiten hebben dit kampement, de jungle van Calais, eind 2016 afgebroken.

Het kamp is weg, de vluchtelingen zijn gebleven. De ambitie om Londen te bereiken is niet afgenomen. Een kilometer verder, op het industrieterrein, wordt nu primitief geleefd. Vluchtelingen willen hun verhaal vertellen maar niet in beeld. Een Afghaan vertelde dat hij nu vijf en een halve maand in Calais zit. ''Het leven is hier verschrikkelijk. Ik heb me al zeker twintig dagen niet meer gewassen.''

Eten en truien
De groep Nederlanders gaat in Calais andere hulporganisaties ondersteunen. Samen met Care4Calais worden truien, jassen en broeken uitgedeeld. Een andere organisatie zorgt voor twee warme maaltijden per dag. Maandag keert Live for Lives weer terug naar Nederland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer