Nieuw schoolgebouw geopend in Warande

LELYSTAD • Ma 8 mei 2017 | 12:35 • Maandag 8 mei 2017 | 12:35
In de Lelystadse wijk Warande is een nieuw schoolgebouw geopend. Het Integraal Kind Centrum Warande zat zeven jaar in een noodgebouw aan de Buizerdweg. Maandag konden de 270 leerlingen voor het eerst terecht in het nieuwe gebouw.

'Het is een beetje Oud en Nieuw vandaag', zegt directeur Hans Faust. Het Kind Centrum heeft ruim drie jaar naar de opening van het nieuwe gebouw toegewerkt. Het centrum is een basisschool en buitenschoolse opvang in één. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen er terecht.

Het nieuwe pand staat nog geen honderd meter verwijderd van de oude school. Dat noodgebouw wordt nog deze week gesloopt. Door de groei van de wijk Warande barstte het gebouwtje uit zijn voegen. 'Pas toen we alle meubels uit de lokalen hadden gehaald, zagen we hoe armetierig we er eigenlijk bij zaten', zegt Faust. 'Het nieuwe schoolpand voelt als een nieuwe start'.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel