Bedrijven Actief Noordoostpolder teleurgesteld in gemeente

Emmeloord 9 mei 2017
Ondernemersvereniging Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN) is teleurgesteld in de gemeente Noordoostpolder. Ze verwijt de gemeente dat ze niet is betrokken bij de centrumplannen in Emmeloord. Al jarenlang wordt gesproken over wat er moet gebeuren met onder meer het centrale plein De Deel.

Communicatie
Klaas Houwer van BAN zegt dat de communicatie met de gemeente altijd goed verliep, waardoor de vereniging minder goed in de gaten had dat ze geen directe gesprekspartner meer was. "Vorig jaar hebben we ook een hele uitvoerige reactie gestuurd toen het compacte centrum werd gepresenteerd. We hadden gehoopt dat we naar aanleiding van die reactie betrokken zouden worden bij de uitwerking, maar dat zijn wij helaas niet", zegt Houwer.

Brief op poten
De ondernemersvereniging laat in een brief aan het college weten het niet eens te zijn met een aantal onderdelen van de centrumplannen. De BAN is tegen het verdwijnen van parkeerplaatsen op De Deel. Daarnaast vindt de vereniging dat het winkelgebied Lange Nering/Korte Achterzijde versterkt moet worden. Bovendien hebben de ondernemers vragen over de extra ruimte voor de horeca. Bedrijven Actief Noordoostpolder verwacht dat in Emmeloord minder horeca haalbaar is dan in de plannen wordt gepresenteerd.

Ondernemers willen gehoord worden
In de brief laat de BAN verder weten dat zij er vanuit gaat dat deze aandachtspunten worden meegenomen in de vervolgstappen van de gemeente. Volgens Houwer is het ook nog niet te laat om het overleg weer op te pakken. "Zolang er nog geen definitieve beslissing is genomen, is er nog alle kans om de teleurstelling te doorbreken.”
© omroep flevolandsitemap | disclaimer