Huurprijs neemt toe door drukte Amsterdam

ALMERE • Di 9 mei 2017 | 7:54 • Dinsdag 9 mei 2017 | 7:54
Huurprijzen van vrijesectorwoningen in Almere zijn opnieuw gestegen. Dat constateert huurwoningensite Pararius. Pararius wijt de stijging mede aan de drukte op de Amsterdamse woningmarkt.

Almere is niet de enige gemeente waar de huurprijzen het afgelopen kwartaal stegen door omliggende steden met een overkokende woningmarkt. Pararius noemt ook Zaandam, Haarlem en Heemstede als uitwijkgebieden voor Amsterdam waar huurwoningen duurder zijn geworden. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, komen de huurprijzen van omliggende steden naar verwachting dichterbij huizen in de grote stad te liggen. 

Ook bij Dynamus, een bedrijf dat al 20 jaar rapportages maakt over de woningmarkt, zien ze dat de markt de laatste maanden sterk is veranderd. “In Almere zien we de vraag sterk aantrekken. Betekent dat zo’n gemeente dat ook moet faciliteren. Er moet bijgebouwd worden. En dat doen ze dan ook.” zegt directeur Wilfred van der Neut. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel