"Bouwen: oké, containerwoningen: nee"

Almere 9 mei 2017
Bouwen: oké, containerwoningen: nee. Dat is de boodschap van bewoners van de Thérèse Schwartzestraat en de Jozef Israëlslaan in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Ze zien het niet zitten dat er langs het spoor 48 containerwoningen voor jongeren komen. Een petitie om die tegen te houden heeft er voor gezorgd dat ze donderdagavond op de Politieke Markt hun verhaal mogen houden voor de politieke partijen in de stad.

De bewoners benadrukken dat ze niet op koste wat het kost tegen bouwen in het groen zijn. "Je zou er best kunnen bouwen, maar dan iets van permanente aard", zegt één van hen. Permanente bebouwing vinden ze een stuk netter dan de geplande containerunits. Daarnaast vrezen ze voor geluidsoverlast van jongeren in containerwoningen. Bij een andere type bebouwing zou dat minder zijn.

Mogelijke aftakking spoor
Een andere bewoner denkt wel te weten waarom er geen permanente bebouwing komt. Het stuk grond waar het om gaat is gereserveerd voor een mogelijke aftakking van de spoorlijn. Dit voor het geval er ooit nog een lijn via Almere Haven richting Hilversum en Utrecht komt. Op korte termijn zijn daar overigens geen plannen voor.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer