Politiek geeft groen licht voor Parkwijk

Lelystad 10 mei 2017
De eerste huizen van de nieuwe Parkwijk in Lelystad zouden er al over een jaar kunnen staan. Dat verwacht wethouder Jop Fackeldey, nadat de gemeenteraad dinsdagavond unaniem voor heeft gestemd voor de wijk naast het stadshart.

Aan de instemming met de Parkwijk ging in de gemeenteraad een lange discussie vooraf. Een meerderheid wilde het college richtlijnen meegeven waaraan de wijk moet voldoen. Zo moet het een groene, autoluwe wijk worden met gevarieerde architectuur van hoge kwaliteit. Een 'supervisor' moet hierop toezicht houden. Een motie om zelfs de breedte van een aantal huizen vast te leggen eindigde met gelijke stemmen en komt de volgende raadsvergadering opnieuw in stemming. 

In de Parkwijk gaat projectontwikkelaar Van Wijnen samen met particuliere opdrachtgevers 130 stadswoningen realiseren. Die komen op het nu nog kale stuk naast het stadshart. In de boekhouding van de gemeente is nu al meegenomen dat er ook woningen komen op de plek waar nu scholengemeenschap Arcus staat. De Arcus is vanaf 2020 als school niet meer nodig, omdat dan een nieuwe campus klaar is. De gemeenteraad wil dat voor dit deel van de wijk ook andere ontwikkelaars plannen mogen realiseren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer