"Moe maar voldaan na werkdag"

Flevoland 15 mei 2017
Moe maar voldaan gaat Jeroen de Haas na een werkdag weer naar huis. Hij zat zeven maanden thuis, maar kreeg een kans bij fruitbedrijf Vereecken in Dronten. Die greep hij met beide handen aan. Het bedrijf neemt mensen met een arbeidsbeperking in dienst en is daarvoor genomineerd voor een Flevopenning in de categorie participatie. Vrijdag worden deze jaarlijkse ondernemersprijzen uitgereikt.

"Dankbare mensen"
Voor de participatiepenning zijn zes bedrijven genomineerd. Uit elke Flevolandse gemeente één. Ook eigenaar Johan Tijink van de KFC in Lelystad maakt kans. "Het is soms een lange weg, maar het is wel een weg met heel veel voldoening met heel veel dankbare mensen waar ik er ook een van ben."

Hij is bijzonder trots op Monique Doppenberg die acht jaar thuis zat met een slechte knie die uiteindelijk geamputeerd werd. Ze begon met het opnemen van bestellingen en heeft het geschopt tot shiftmanager. Ze is blij dat Johan verder keek dan haar beperking. "Het vervelendste is dat je in een sociaal isolement komt. Nu heb ik collega's en ritme in mijn leven en ik vind het heerlijk om te zien dat iemand lekker zit te smikkelen van een burger."

Ondernemersgala
Ook Jeroen heeft zijn plek helemaal gevonden. "Ik kom hier naartoe op de fiets en dan ga ik lekker aan het werk. Je voelt dat je wat nuttigs doet en dat je zelf ook nog een beetje belangrijk bent." Naast de categorie participatie zijn er ook prijzen voor de toponderneming 2017, de meest innovatieve onderneming en er is de Windesheim Flevopenning voor beste comakership. De prijzen worden vrijdag uitgereikt tijdens het Ondernemersgala op Urk.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer