advertentie

Overijssel wil sneller herindeling luchtruim

Lelystad 10 mei 2017
Provinciale Staten van Overijssel willen dat de luchtroutes van en naar Lelystad Airport eerder dan 2023 naar grotere hoogte worden gebracht om overlast boven Overijssel te voorkomen. Dat bleek woensdag in een commissievergadering in Zwolle.

De politiek en inwoners van Overijssel zijn al enkele maanden zeer bezorgd dat vliegtuigen van en naar Lelystad op twee kilometer hoogte over een groot deel van hun provincie komen. De werkgroep Luchtruim Overijssel heeft bij betrokken organisaties gepleit voor routes op minimaal drie kilometer hoogte. Daarvoor moet het luchtruim wel opnieuw worden ingedeeld.

Staatssecretaris Sharon Dijksma meldde onlangs dat voor de zeer ingewikkelde herindeling onlangs een procedure is begonnen, maar die procedure kan jaren duren. Provinciale Staten van Overijssel willen dat het Rijk meer haast maakt.  

Verantwoordelijk gedeputeerde Annemieke Traag gaf aan dat zij bij het ministerie zal aandringen op snelle herindeling, maar zegt ook dat de invloed van de provincie beperkt is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer