advertentie

'Geluidstafel bedoeld om jongeren in beweging te krijgen'

Almere 11 mei 2017
In Almere is ophef ontstaan over het voornemen een geluidstafel voor jongeren in het Laterna Magikapark te bouwen. Volgens buurtbewoners is er zonder overleg begonnen met de aanleg van de geluidstafel. Ook vrezen zij geluidsoverlast. Dergelijke dj-tafels bestaan al jaren in verschillende parken in Nederland. Zo ook in het Nelson Mandelapark in Amsterdam. In 2013 is de dj-tafel daar gebouwd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam is er sindsdien geen klacht binnengekomen over geluidsoverlast.

Hoe werkt het?
De geluidstafel in Amsterdam werkt met zonnepanelen. Jongeren kunnen twee mobiele telefoons met muziek op de tafel leggen. Zo geeft het apparaat de mogelijkheid om de muziek te mixen. Het geluid van de dj-tafel zou zo ingesteld zijn dat het alléén in de directe omgeving te horen is. Naast de tafel is er ruimte waar jongeren kunnen dansen. 

Jeugd in beweging krijgen
De geluidstafel is vooral bedoeld voor jongeren die creatief bezig zijn met dans en muziek. Het apparaat in het Nelson Mandelapark is geplaatst naast een basketbalveld en een skatebaan. Zo kunnen jongeren ook meedoen aan andere sportactiviteiten. Op deze manier hoopt de gemeente Amsterdam de jeugd in beweging te krijgen in de buitenlucht. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer