Bijna 1,5 ton meer uitgekeerd aan slachtoffers geweld

Flevoland 12 mei 2017
Flevolandse slachtoffers en nabestaanden van een geweldsmisdrijf kregen vorig jaar bijna anderhalf ton extra uitgekeerd. In totaal werd er door het Schadefonds Geweldsmisdrijven 477.464 euro uitgekeerd. Het jaar ervoor was dat ruim 328.000.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft aan slachtoffers met ernstig psychisch of fysiek letsel een financiële tegemoetkoming. Ook nabestaanden kunnen in aanmerking komen voor het fonds.

Bijna in heel Nederland werd vorig jaar meer geld uitgekeerd, behalve in Friesland. In totaal ging het om 16,9 miljoen euro. Volgens Monique de Groot, directeur van het Schadefonds, is de stijging het gevolg van een 'flinke investering' in de samenwerking met Slachtofferhulp Nederland. ''Zij helpen slachtoffers bij het indienen van een aanvraag en zij adviseren ook hun collega’s hierover. Dit werpt zijn vruchten af."

In de Flevolandse gemeenten werd in Almere het meeste geld uitgekeerd en op Urk het minste. In de helft van de zes gemeenten nam het totaalbedrag toe en in de andere helft nam het juist af.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer