Geen probleemjongeren in containerwoningen

ALMERE • Do 11 mei 2017 | 23:24 • Donderdag 11 mei 2017 | 23:24
In de beoogde containerwoningen in de wijk Tussen de Vaarten in Almere komen geen jongeren die via het Leger des Heils geplaatst worden en onder toezicht staan. Aanvankelijk was het plan van de gemeente om in de 48 te bouwen woningen jongeren te plaatsen die onder toezicht staan. Wethouder Tjeerd Herrema ziet daar nu vanaf omdat er onvoldoende draagvlak is in de wijk. 

Tijdens de politieke markt spraken bewoners van de Thérèse Schwartzestraat en de Jozef Israëlslaan in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. Zij vinden het plan voor de containerwoningen voor jongeren absoluut geen goed idee. Zij vrezen geluidsoverlast. Bovendien vinden zij de communicatie van de gemeente erg gebrekkig. De bewoners hadden graag gezien eerder bij de plannen betrokken te worden.

Wethouder Herrema herkent zich niet in die kritiek. Hij vindt dat hij bewoners pas kan informeren als er een initiatief ligt. "Zodra die er was, hebben wij de bewoners geïnformeerd", aldus Herrema.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel