180 uur werkstraf voor mishandelen echtgenote

Almere 12 mei 2017
Een 43-jarige Almeerder is vrijdag veroordeeld tot 180 uur werkstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk, voor het mishandelen van zijn echtgenote in de laatste tien jaar van hun huwelijk. Als bijzondere voorwaarde moet hij zich door de reclassering laten begeleiden en in behandeling blijven.

De vrouw deed begin vorig jaar aangifte van het huiselijk geweld omdat ze hulp wilde voor de Almeerder. De man zou haar onder meer gebroken ribben hebben gestompt. Ook brak ze een middenhandsbeentje na een duw. Volgens een getuige had de vrouw vanaf 2006 vaak blauwe plekken.

De officier van justitie eiste 180 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, maar de rechter van de rechtbank in Utrecht sprak de verdachte vrij van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Bovendien speelde mee dat de Almeerder in de rechtszaal veel berouw toonde en dat de man al in behandeling is gegaan voor zijn problemen. Ook is zijn huwelijk voorbij, verloor hij zijn baan en leidt hij inmiddels noodgedwongen een zwervend bestaan.


 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer