'Ondanks forse bezuiniging kan onderwijskwaliteit omhoog'

Lelystad 12 mei 2017
Er wordt niet gesneden in onderwijzend personeel.
Het gaat stichting School uit Lelystad lukken om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen, ondanks een bezuiniging van 1 miljoen euro. Dat zegt Caren Japenga, voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting. 

Er zijn minder leerlingen dus moet de stichting fors snijden in de kosten. Tegelijkertijd verliezen veertig medewerkers hun baan. Het gaat dan om met name personeel dat niet meer voor de klas staat. "Wij zijn ook aan het kijken of collega's die wat ouder zijn op vrijwillige basis willen vertrekken", aldus Japenga. Iemand die bijvoorbeeld 61 jaar of ouder is kan een regeling krijgen om wat eerder te stoppen. En dat betekent  dat het aantal leraren zo ongeveer gelijkt blijft.

Japenga trekt het boetekleed aan als het gaat om het niet goed inschatten van het leerlingaantal. De daling van het aantal leerlingen had de stichting aan moeten zien komen. De voorzitter van de Raad van Toezicht zegt 'dat de organisatie zich diep in de ogen moet kijken'. Met andere woorden: je had de daling aan moeten zien komen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer