'Wachtlijsten schuldhulpverlening binnen de perken'

LELYSTAD • Za 13 mei 2017 | 11:24 • Zaterdag 13 mei 2017 | 11:24
Iedere inwoner van Lelystad die zich meldt voor schuldhulpverlening bij de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) wordt zonder wachttijd geholpen. Bij de andere hulpinstantie IDO geldt een beperkte wachttijd. Beide organisaties blijven binnen de wettelijke termijn van vier weken.

Dat laat het Lelystadse college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de fractie van de SP. Deze partij zegt signalen te hebben ontvangen dat mensen bij wie eerst de financiële huishouding geïnventariseerd moet worden langer moeten wachten op hulp dan de afgesproken drie maanden. En voor het vervolgtraject zou zelfs een wachttijd van acht à negen maanden gelden.

Het college weerspreekt die praktijk en benadrukt dat beide hulpinstanties, MDF en IDO, zogeheten klachtenregelingen kennen, waar cliënten zich kunnen melden als zij vinden dat ze niet adequaat geholpen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel