18 maanden cel geëist voor bedreiging meisje

ALMERE • Di 16 mei 2017 | 12:28 • Dinsdag 16 mei 2017 | 12:28
Een Almeerder (27) die een 15-jarig meisje een mes tegen haar keel zou hebben gezet, heeft dinsdag 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Hij zou haar in oktober vorig jaar hebben bedreigd aan de Augustusstraat in Almere. 

Koksmes
Het meisje was met haar zus aanwezig in een massagesalon toen de man aanbelde. Het slachtoffer kreeg een hand voor haar mond maar wist toch naar haar zus te gillen, die boven was. Toen zij naar beneden stormde, zag ze een man met een koksmes weg rennen. Omdat de man niets zei toen hij het meisje de mes op de keel zette en ook niet om geld vroeg, kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen dat hij een overval wilde plegen.

De verdachte ontkende iets met de zaak te maken te hebben, maar zijn broer gaf toe dat hij hem naar het adres heeft gebracht. Uit WhatsApp-berichten en sms'jes bleek dat de verdachte in financiële nood zat. 

Strafblad
De verdachte heeft een flink strafblad, gevuld met meerdere straatroven, diefstallen en mishandelingen.
De rechtbank doet uitspraak over twee weken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel