'Flevolanders mee laten praten over toekomst'

Flevoland 16 mei 2017
"Gewone" Flevolanders mee laten praten over hoe de provincie er in de toekomst uit zal zien. Als het aan D66 en De Partij voor de Dieren ligt, gaan de Statenleden in gesprek met 300 Flevolanders. Aanleiding voor het initiatief is het onlangs gepubliceerde ontwerp Omgevingsvisie. De Flevotop is geïnspireerd op het principe van de G1000 waarbij burgers ideeën, ervaringen en expertise kunnen inzetten voor hun regio. 

De partijen willen met het voorstel bereiken dat naast de gebruikelijke maatschappelijke gesprekspartners ook andere inwoners van Flevoland zich uit zullen spreken. Door een loting heeft iedere inwoner van Flevoland een gelijke kans om mee te doen aan de zogenoemde Flevotop. 

Initiatiefnemer en D66-Statenlid Tiko Smetsers hoopt met dit experiment een "breder draagvlak" te creëren voor de omgevingsvisie. Als het initiatiefvoorstel met een meerderheid wordt aangenomen zal de Flevotop tijdens de inspraakperiode van de Omgevingsvisie plaatsvinden. Dit zal waarschijnlijk in de tweede helft van september zijn.

De overhandiging van het initiatiefvoorstel is woensdag om 13:30 uur.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer