Politie waarschuwt weer voor opdringerige klusjesmannen

Flevoland 16 mei 2017
In Lelystad en Zeewolde zijn de laatste weken weer Engelssprekende klusjesmannen actief, die bewoners op een vervelende manier hun diensten aanbieden. De politie waarschuwt bewoners om daar niet op in te gaan. 

De klusjesmannen bellen aan en zeggen dat er sprake is van achterstallig onderhoud of gebreken bij hun woning. Zij bieden aan de reparaties uit te voeren. Gaandeweg blijken er dan steeds meer gebreken te zijn, die ze uiteraard ook wel willen opknappen. Dat eindigt vaak met hoge rekeningen van honderden tot zelfs duizenden euro's. Bij het innen van die bedragen treden de mannen volgens de politie soms intimiderend en dreigend op.
Wie wantrouwend is, kan beter meteen de politie bellen en signalementen en eventueel de kentekens van de busjes doorgeven. 

Buurt-WhatsApp
Onlangs nog werden Ierse klusjesmannen door de politie de stad uit gedirigeerd. Via de buurt-WhatsAppgroep in de Landerijen in Lelystad brachten bewoners elkaar op de hoogte van de opdringerige mannen. Het viel hen op dat de mannen huizen met zichtbare bewakingscamera's bewust meden.

De politie werd ook gewaarschuwd. Die inspecteerde de bus van de klussers, maar constateerde geen strafbare zaken. Omdat de politie klachten had gekregen over het gedrag van de mannen werden ze alleen dringend verzocht om de stad te verlaten.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer